Affisch för Högskolan Dalarna



Vi fick till uppgift att designa en affisch för Högskolan Dalarna, med direktiven att texten "Du försvinner inte i mängden" och logotyp samt webbadress måste finnas med. Jag valde att få fram det givna budskapet genom att med hjälp av Photoshop göra om en galopphäst till en dalahäst. Dalahästar är väldigt symboliskt för Dalarna, och i detta sammanhang står den verkligen ut. Dessutom ville jag förmedla känslan av att Högskolan Dalarna är en ledande högskola. Själva affischen med bild, text och logotyp är sammansatt i Indesign.

Här nedan ses originalbilden som jag manipulerat.




Konservburk



En uppgift där vi skulle designa en konservburk för en fiktiv produkt; Mozzarella med soltorkade tomater. Jag framställde konservens omslag i Indesign och använde sedan 3ds max för att modellera konservburken.

Redesign av tidskrift



Vi fick till uppgift att välja valfri tidskrift och redesigna den. Jag valde att redesigna ett nummer av magasinet Wallpaper. Jag tycker vanligtvis att de har riktigt snygga omslag, men omslaget på just detta nummer var inte alls bra. Därför redesignade jag det och resultatet kan ses här ovan.

Tidningsuppslag



Ett av uppslagen ur tidskriften Wallpaper som jag redesignade (se inlägget "Redesign av tidskrift").

Förpackningsdesign



Uppgiften var att designa både omslag och förpackningar till den fiktiva produkten som skulle innehålla en flaska med olivolja samt en flaska med vinäger.

Logotyp för resebolag



Vi fick till uppgift att i grupper framställa ett fiktivt resebolag med grafisk profil, marknadsföringsmaterial, marknadsstrategi och dylikt. Vi i min grupp kom upp med ett resebolag som erbjuder segelbåtsresor runt Sverige, med det passande namnet Seglats. Här ovan ses företagets logotyp som jag designat. Logotypen är stilren och tydlig, med ett dekorelement i form av ett e som ser ut som ett roder.

Ett rum



Detta är en renderad bild från ett rum som jag modellerat i 3ds max.

Illustrerad BMW



En BMW 335i Convertible illustrerad i vektorgrafik med Illustrator.

Tusch teckning



Äldre teckning målad med flytande tusch.